De volgende dagen wil ik je meenemen in de emotionele handtekening en de “niet-zelf” thema’s van de 5 verschillende types in Human Design en de invloed ervan op je leven.

Het basisgegeven dat achter de emotionele Human Design “handtekening” en het “niet-zelf” thema zit, is dat door het volgen van je strategie en autoriteit, je je emotionele handtekening zal ervaren.
Maar als je je strategie en autoriteit NIET volgt of negeert, je dan je “niet-zelf” of schaduw thema zal ervaren.

Ik wil eerst even wat dieper ingaan op hoe ik naar emoties en human design kijk en dat is een beetje anders dan de standaard manier van human design

Zoals je weet, of misschien niet, ik ben gecertificeerd in de Quantum Human Design, wat de meer expansievere versie is van de traditionele Human Design en waar we op een meer “holistische” manier kijken naar de chart.

Ik geloof dat we allemaal de hele chart tot onze beschikking hebben en dat Human Design ons een nieuw perspectief biedt om naar onszelf te kijken.  Wat daardoor ons perspectief op het leven en de anderen kan verbreden én verrijken.

Immers, door je eigen Design beter te kennen, ga je ook de ander beter leren kennenen word je je meer bewust van hoe je best met iemand kan omgaan, afhankelijk van zijn type.

Nog een ander stuk waar ik van mening verschil is het stuk dat gaat over emoties.

De meeste mensen zijn in de war over het verschil tussen gedachten en gevoelens.  
(Zie mijn andere berichten die ik hierover al deelde)

Ze zullen zeggen dat ze iets voelen (vb.  Ik voel dat…of ik voel me….) terwijl, wat ze eigenlijk doorgeven, hun gedachten zijn.  

Emoties zijn de op zichzelf staande woorden die wij gebruiken als beschrijver van het emotionele gevoel dat in ons lichaam gebeurt en gedachten zijn zinnen, ideeën, gevoelstoestanden, herinneringen,… die zich in onze geest afspelen

In mijn ervaring, zijn de emotionele handtekening en het “niet-zelf” thema eigenlijk collecties van gedachten die samen een attitude vormen over het leven.

Het zijn verhalen die we onszelf vertellen over de manier waarop het leven ons behandeld en de lens waardoor we naar de wereld kijken.  Ze spelen zich eerst af in ons hoofd.

En, doordat gedachten, emotionele gevoelens opwekken, zullen er natuurlijk gevoelens bij komen kijken. Maar de gevoelens zijn niet gelimiteerd tot degene die door de officiële Human Design worden beschreven.

Omdat onze gevoelens de brandstof vormen voor onze acties, zijn er ook duidelijke acties die vallen in de sfeer van emotionele handtekening en de “niet-zelf” thema’s.

De volgende dagen ga ik verder in op dit thema…. Stay tuned

 

Wil je graag meer inzicht krijgen in je persoonlijke Human Design Chart ?

Dan kan je bij mij je Deep Dive Soul Reading inplannen.

Link : Boek je persoonlijke Deep Dive Soul Reading met Godelieve in!

 

 

Nog geen idee wat je type is ?

Maak GRATIS je persoonlijke Human Design Chart op mijn website 

Link : Human Design Chart maken