Mijn weg

                    van vallen en opstaan

 

In 2010 pleegde mijn echtgenoot, die het syndroom van Asperger had, zelfmoord. Drie jaar later overleed mijn vader plotseling. In mijn jeugd heb ik meerdere vormen van misbruik meegemaakt, na het overlijden van mijn echtgenoot werd ik depressief en ik weet wat een burn-out is.

Al die ervaringen maakten dat mijn leven op een bepaald moment ‘on hold’ werd gezet.  Ik zat in een diepe put en er waren momenten waarop ik dacht dat het nooit meer goed zou komen. Ik voelde me een groot slachtoffer. Arme ik. Maar…

Ik leerde dat groeikansen vaak vermomd zijn als negatieve ervaringen. Dat wil zeggen dat wij ze, als mens, in eerste instantie als negatief ervaren. Achteraf blijken deze ervaringen echter te leiden naar inzichten over onszelf en anderen. Deze inzichten maken, als je er voor openstaat, dat je kan groeien als persoon.
Daarvoor kiezen, was mijn redding. Het heeft mijn leven totaal veranderd.

 

Ik wilde de Godelieve worden

die ik echt ben!

Mijn Groeiprocess

Investeren in persoonlijke groei

Urenlang heb ik gepraat met mensen die me deden inzien dat ik mezelf niet meer was.  Ik was niet meer de Lieve die ze van vroeger kenden. Ik was een zielig hoopje mens geworden dat geen energie meer had, zichzelf opsloot (alleen om te werken kwam ik nog buiten), veel te dik was geworden (op mijn top meer dan 140 kilo) en zichzelf niets meer waard vond.

Door mijn levenservaringen op een andere manier te leren bekijken ben ik uit de put gekropen. Dit heeft bloed, zweet en heel veel tranen gekost. Mijn ogen gingen open en ik nam het besluit om nooit meer zo te worden als toen. Ik wilde de Lieve worden die ik echt was! Mijn leven volop leven.

Op een dag voelde ik dat ik naar de bibliotheek moest. Daar vond ik een boek waarin de uitspraak dat we nooit tijd hebben voor persoonlijke groei totdat we daartoe besluiten, mij bijbleef. Ik begon elke dag een uur eerder op te staan om tijd te besteden aan zaken als meditatie, lezen, schrijven en affirmaties. Paste alles wat ik leerde, toe in mijn leven. Leerde van mijn grote voorbeeld Wayne Dyer. Op zijn events vertelde hij vanuit de bron.
Dat doe ik nu zelf ook.

Door te werken aan mezelf en te investeren in mijn persoonlijke groei en daar nooit mee te stoppen, leid ik nu het leven waar ik altijd naar verlangde, maar waarvan ik nog maar kortgeleden dacht dat het niet mogelijk was.

Mijn kinderen

Mijn grote schatten

Van de ene op de andere dag bleef ik alleen achter met 2 kinderen die 6 en 9 jaar oud waren toen hun vader overleed. Ik wist niet hoe ik dat ging aanpakken, voelde me de slechtste moeder op aarde en had helemaal geen vertrouwen meer in mezelf. Door de jaren heb ik geleerd (met vallen en opstaan) dat ik wél een goede mama was en dat mijn kinderen altijd op de eerste plaats kwamen. Door dat inzicht ben ik terug op mezelf gaan vertrouwen. Mijn kinderen zijn mijn grootste schatten en de band die ik met hen heb is onbreekbaar.

Als mama heb ik geleerd dat het opvoeden van kinderen niet altijd even makkelijk is. Zeker als alleenstaande ouder loop je tegen zaken aan waar je alleen beslissingen moet nemen. Bij mijn jongste dochter is ASS (autisme spectrum stoornis) vastgesteld. Isabell werd gediagnosticeerd in 2014. Haar papa in september 2009.

Deze diagnose kwam niet onverwacht, maar was een uitdaging op mijn pad om te blijven groeien.
Mijn jongste dochter heeft me een beter mens gemaakt en daarvoor ben ik haar heel dankbaar.

Godelieve

in een paar zinnen

Ik ben een enorm gedreven, passionele dame die recht op haar doel afgaat. Ik neem geen blad voor de mond en ik praat veel en snel. Op Netflix verslind ik ‘Suites’ en sushi is mijn lievelingseten. Mijn vrije tijd is gevuld met mijn vrienden (gezellig terrasjes doen, uit eten, naar theater, etc.), mijn twee schatten van dochters, twee lievelingen van pluskinderen, mijn partner en lezen. Thrillers en boeken over persoonlijke ontwikkeling (wat een verrassing, hè?) zijn mijn favorieten. Ik ben een enorm nieuwsgierig persoon en ga regelmatig op zoek naar informatie over bepaalde onderwerpen die me boeien, ik kan me daar compleet in uitleven om er alles over te weten komen.

 

Samen met mijn partner en kinderen reizen we zo vaak we kunnen met onze Camper door heel Europa.  Frankrijk is daarbij één van onze lievelingsbestemmingen.  We houden van “Slow Travel” en reizen bewust niet langs autostraden of snelwegen, maar verkiezen de kleine kronkelwegentjes zodat we het “authentieke reizen” kunnen ervaren.

 

Wil je zelf reizen met een camper ? 

Onze Camper is te huur via Goboony omdat we het andere mensen gunnen om ook deze vorm van reizen te ontdekken.

Je kan onze camper huren via deze link : Godelieve’s Camper op Goboony

 
Review van Celine Tytgadt

Via een vriendin die eerder al Business Angel was ben ik meegegaan naar een event. Ik was vooral nieuwsgierig en op zoek naar hoe ik mijn spiritualiteit kon combineren met mijn rationele job. Tijdens het event zei ze een paar keer ‘jij zit hier voor een reden’ en dat is blijven hangen. Ze herhaalde het zo vaak dat mijn intuïtie zei dat ik in het B.A. traject moest stappen. Ondanks mijn vele twijfels is dit de beste stap geweest die ik kon zetten. Zodra ik in contact kwam met haar cursussen, haar live streams, nog meer van haar events, ondertussen ook de Inner Circle … ik word er echt in ondergedompeld en kan mijn rationele kant meer en meer loslaten. Op amper 5 maand tijd heb ik dankzij haar steun en begeleiding ontdekt wat mijn zielsmissie is en waarom ik ondernemer ben. Maar ook op persoonlijk vlak heeft ze mij super veel geleerd. Haar eerlijkheid, haar energie, hoe ze iedereen aanvoelt … het voelt als een heerlijk bad om in te liggen. Een bad van vertrouwen … 

Review van Arianne Huygh, Business Angel

Godelieve is voor mij een prachtige engel. Wat ik sinds een jaar heb geleerd, heb ik in al die jaren voorheen nooit geleerd. Ik heb al verschillende cursussen van haar gedaan, nog voor de Soulfamily bestond en ze waren steeds van begin tot einde boeiend, motiverend en inspirerend. Ik had nooit de gedachte van “amaai, is het nog niet gedaan” ! Nee, het was telkens opnieuw super om te doen en om naar haar te luisteren. Haar stem geeft rust. Ik zit nu zowel in de Soulfamily als in de Business Angels en het geeft een enorme meerwaarde aan mijn leven. Ondertussen ben ik al uit mijn comfortzone gestapt en de micro genomen om zelf iets te zeggen op een event. Dat was iets waar ik vroeger van droomde, nu is het werkelijkheid. Het afstemmen is ondertussen gewoon een deel van de dag geworden. Godelieve laat je geloven in jezelf, omdat ze ziet wat er onder die schelp verborgen zit. En heb je even je focus kwijt, dan krijg je een schop onder je kont. Ik ben enorm dankbaar dat ik haar in januari 2017 leerde kennen.

Mijn pad

in Persoonlijke Ontwikkeling

Ik weet dat het pad van persoonlijke ontwikkeling nooit stopt. Je groeit als mens elke dag en van elke situatie leer je dingen bij.

De zoektocht naar jezelf is een boeiende ontdekkingstocht, langs diepe dalen maar ook prachtige heuvels die een
grandioos uitzicht geven op de afgelegde weg.

Met vallen en opstaan heb ik ervaren dat het leven niet rechtlijnig verloopt en dat er op de meest onverwachte momenten groeikansen komen. Nu kan ik daar dankbaar voor zijn.

Ik laat me tegenwoordig steunen, begeleiden en de weg wijzen door het universum. Door me af te stemmen en te vertrouwen op alle hulpbronnen die er voor ons zijn, kan ik zo veel meer dan ik ooit had durven dromen.

Ik besloot om eindelijk een eigen praktijk op te zetten. Een droom die ik al jaren had maar waarvan ik steeds dacht dat die niet voor mij weggelegd was (je kent wel, dat stemmetje in je hoofd dat je zegt dat je het niet kan).

Ondertussen is dat stemmetje het zwijgen opgelegd en ben ik er voluit voor gegaan. Mijn droom is uitgekomen!

Wat is jouw droom?

Laat mij je helpen om deze te realiseren

Samen kunnen we het !

© Godelieve 2018